Inhoud van de lezing:
Feng Shui, leven in resonantie met de natuur
Feng Shui betekent letterlijk wind en water: metaforen voor zuurstof en water, onze eerste levensbehoeftes.
Door rekening te houden met de wetmatigheden van de natuur is een Feng Shui ontwerp mensvriendelijk en duurzaam. De ‘energie’ van een kamer, een woning, gebouw of perceel kan daarmee geoptimaliseerd en geharmoniseerd worden, waardoor de kwaliteit van het leven verbeterd wordt en welzijn, humeur, intuïtie, vitaliteit en welvaart van de bewoners of gebruikers toeneemt.
Feng Shui omvat een breed spectrum van disciplines: van het inrichten van landschappen, tuinen, woonhuizen, ziekenhuizen, kantoren, winkels, hotels, spa’s en wellness, tot aan het ontwerpen van logo’s en huisstijl.
Er wordt gekeken naar ruimte- en kleur-psychologische factoren en naar verstoringen als straling vanuit de aarde of door moderne technologie. En naast de invloed vanuit de kosmos wordt ook de menselijke geschiedenis van een plek in ogenschouw genomen.
Jinny Thielsch studeerde vanaf 1996 bij verschillende Feng Shui leraren. In haar lezing legt zij aan de hand van duidelijke illustraties uit hoe deze principes uit het oude China in onze tijd nog altijd verrassend modern en logisch zijn. Deze worden niet alleen nog steeds toegepast in grote delen van Zuidoost-Azie, maar meer en meer ook in moderne (kantoor)gebouwen in het Westen. Zij zet op heldere wijze de basisprincipes uiteen, geeft treffende voorbeelden van wat er mis kan gaan als deze principes onwetend gebroken worden en hoe er positieve veranderingen tot stand komen als Feng Shui bewust wordt toegepast.