Feng Shui is gebaseerd op oeroude, beproefde Chinese kennis en richt zich op verbetering van de leefomgeving. Deze kennis heeft in de afgelopen dertig jaar een verrassende verjonging ondergaan.
Met Feng Shui werd vroeger de harmonie in paleizen en kastelen bevorderd. Nu wordt het toegepast op woonhuizen, werkplaatsen, kantoren en hotels.
In China ging men uit van het bestaan van ‘chi’, een alles doordringende levensenergie.
Door Feng Shui toe te passen wordt de ‘chi-stroom’ in een ruimte of een omgeving gestimuleerd, waardoor gezondheid, relaties, welvaart, huwelijksgeluk, omzet, succes en andere levensgebieden worden versterkt.
Het gaat daarbij meestal om vele kleine ingrepen, die, als ze consequent worden uitgevoerd, grote gevolgen kunnen hebben.
Door het vermijden van negatieve en het bevorderen van positieve factoren, b.v. door de juiste plaatsing van het meubilair en het gebruik van materialen en kleuren, kan men een harmonieuze en gezonde omgeving creëren.
Feng Shui aanpassingen op woon- of werkplek kunnen ons leven in balans brengen.
We worden vitaler, zelfverzekerder en voelen ons veiliger.
We functioneren beter en hebben meer plezier in ons werk.
lees verder…
Net als andere traditionele Chinese kennis, bijvoorbeeld acupunctuur waarmee het verwant is, ‘werkt’ Feng Shui ook bij mensen die zich er niet in hebben verdiept; je hoeft er niet in te geloven om toch de positieve effecten te kunnen ondergaan.
Hoe beter de Feng Shui, des te gezonder en welvarender de bewoners.
‘Energy flows where attention goes’
“I do not think the measure of a civilization is how tall its building of concrete are, but rather how well its people have learned to relate to their environment and fellow man.” – Chippewa